Revita Rendelő | 1027 Budapest, Margit krt. 50-52. fsz.9. (11-es kapucsengő) | Térkép | Telefon +36-1-201-69-48 | E-mail: info@revitarendelo.hu

kez3 mHa mozgásszervi problémánk van, fáj a vállunk, a térdünk, - különösen 40-50 év felett - gyakran rámondjuk: biztos reuma. Különböző testrészeik fájdalmai sokszor még a naponta szükséges alvást is gátolják. A MyPIN Egészségügyi Portál kérdéseire dr. Halász Katalin reumatológus szakorvos a Semmelweis Egyetem Kútvölgyi Klinikai Tömb Reumatológiai Osztályának főorvosa – a Magyar Reumatológusok Egyesülete, a Magyar Oszteoporózis és Oszteoarthrológiai Társaság tagja - válaszol.

porckorongserv2Igen fájdalmas betegség, ha valakinek elkopik a porckorongja, netán porckorongsérve van. Nehéz minden mozdulat, a felállás, a menés, sokszor még mozdulatlan állapotban is elviselhetetlennek tűnik a fájdalom. Aki még nem találkozott ezzel a betegséggel el sem tudja képzelni, milyen kellemetlen közérzethez vezet. Érdemes tehát egy kicsit közelebbről megvizsgálni magát a porckorongot, és annak elváltozásait.